The birth of my very own jewelry brand "Vera Henry"

Mitt smyckesvarumärke "Vera Henry" föddes under 2020. Efter att jag inte längre kunde motstå längtan efter att få skapa något helt eget.

För så länge som jag kan minnas har jag alltid älskat smycken. Så mycket att jag som 9 åring minns att jag radade upp mina silversmycken för att fotografera dem.

Att när jag var 15 år och jobbat ihop min första riktiga sommarjobbslön bara ville köpa ett fint smycke för alla pengarna. Men mitt allra första smyckesminne går längre tillbaks än så. 

Mitt allra första och kanske viktigaste smyckensminne

Jag var 3 år gammal och hemma hos min älskade mormor. Hon lät mig botanisera i hennes ena smyckeskrin. Det  som var fullt med fina bijouterier.

Jag och min storasyster, som också var med, skulle dessutom få välja varsitt smycke från detta magiska skrin. Min syster valde snabbt och lätt. Jag å andra sidan kunde inte bestämma mig för ett smycke. Det fanns ju så många vackra halsband, armband, örhängen  (clips) i olika färger och material. Tillslut efter många långa och svåra minuter föll mitt val på ett vackert grönt pärlhalsband (i plast).

Passionen var född och det fanns ingen återvändo

Det var där och då min passion och fascination för smycken föddes och aldrig har den sinat. Bara vuxit sig starkare. Att jag efter mitt val sen direkt ångrade mig när jag fick syn på mormors glittrande (äkta) smaragdring, som jag förstod att jag inte kunde få välja eftersom jag tyvärr redan gjort mitt val ( jag trodde på riktigt att jag hade kunde välja den;)) Det är en helt annan story.  

With love

Vera Henry