Akvamarin - för mod och minskad stress

Denna blåa ädla vackra sten för tankarna till havet. Inte helt otippat så kommer just namnet kommer därifrån. På latin betyder nämligen Akvamarin havsvatten. 

Det sägs att sjömän förr i tiden alltid hade med sig just den här stenen som de kastade ut i vattnet under resans gång. Allt för att hålla sig väl med havets gudinna och på så sätt bringa tur på färden.  

Än idag används ädelstenar för att frambringa krafter hos den som bär den. Detta då en del tror att olika ädelstenar innehar speciella egenskaper som kan "smitta av sig" till sin bärare. Akvamarinen sägs ge både mod och stresslindning. Så grattis till alla Mars-barn, för er månads-sten är just denna vackra sten som tillhör familjen "Beryll".- Aquamarine.  

Vill du köpa en Akvamarin?

Så om du vill köpa en vacker akvamarin så finns det en del saker du ska tänka på. Det absolut viktigaste tycker jag är att just du dras till stenen. Dvs köp den som Du tycker är vackrast, men se till att du vet vad du ska fråga efter innan du köper stenen! 

  • syntetiska stenar - stenar framställda i labb. De kan vara väldigt vackra och oftast extremt fina i både färg och renhet. Men alltså inte lika värdefulla. 
  • behandlade stenar - man kan behandla ädla stenar på olika sätt. Det vanligaste för akvamarinen är värmebehandling eller strålning för att få till en finare färg. Ju mer naturlig stenen är, desto mer värd. 
  • färg - de finns från ljusa, nästan genomskinligt blå/gröna stenar till havsblåa och/eller gröna stenar. De som är mest värde är de som ser blåklintsblåa ut. 
  • renhet - har att göra med hur mycket inneslutningar de har, dvs rester inuti själva stenen. ju renare och klarare sten. Desto mer värd

Jag är själv född i mars och älskar den här blåa stenen.  

 With love

 

Vera Henry